Årets julegave: Magt til hverdagsbrug – af en… dagbog 06/12/15
Resumé: Magt til hverdagsbrug  – af en… dagbog” er en business thriller, en spændingsroman med læring, en ny type fagbog, der ikke tidligere er set. Den bygger på en syret fortælling om en delvis fiktiv hovedperson, der har mange træk fælles med nogle af de skrappeste, skarpeste og smukkeste kvinder, som en af forfatterne har haft det privilegium at kende.

Under dissektion af et lig som medicinstuderende opdager hun et mord. Hun foretager sig intet og bliver fanget i tomrummet mellem magt og afmagt. Men – man kan ikke bare lade stå til, når det drejer sig om etik, moral og samvittighed. Hun fortæller fragmenteret gennem sin iphone-dagbog, hvorledes hun som psykiater og psykolog og senere som brainy  troubleshooter er i stand til at opbygge den fornødne magt til at løse gåden. Eller kan hun? Hun kan i hvert fald disrupte en af verdens største, danske erhvervsikoner. 

Bogen udkommer primo januar 2016, men kan allerede bestilles nu: Billigt for en opskrift på, hvordan du opnår den magt, du fortjener.

Start med denne appetitvækker fra bogens omslag: 

"Det er en bog for de rigtig skarpe. De, der vil kunne gennemskue bogens plot og hovedperson, og derfor kan tage læringen direkte ud af fortællingen. Det er ikke let. Ud over, at bogens hovedperson kan minde lidt om en amerikansk starlet, ­filmstjerne og sangerinde – IQ 163, brystmål 102 – “alle interesserer sig mest for brystmålet”, er hun højtuddannet, beregnende, følsom, kynisk, empatisk – hun har visse fordomme og så manipulerer hun lystigt undervejs. 

For os andre – det inkluderer også bogens forfattere – der gerne vil vide mere om læringsperspektivet, omfatter bogens 2. del – den første del er fortællingen – opgaver, der skal skabe bevidsthed om den positive brug af magtdimensionen, så man besidder den magt, der er nødvendig i den givne situation. Det er således muligt at transformere bogens fortælling til en forståelse for og skelnen imellem magt og afmagt. 

Bogens persongalleri har ingen navne. Læserne skal danne sig sine egne indtryk og selv beslutte identiteten på både hoved- og bipersoner. Udover det refereres til ­filosoffer, forfattere, kunstnere, politikere og andre kendte skikkelser, som kan genkendes, hvis man har hovedpersonens intellektuelle niveau. Forfatterne, der jo i grunden bare har skrevet hovedpersonens manuskript rent for forlaget, har brugt søgeord på internettet for at ­finde disse referencer. Det lykkedes ikke altid." 

Forfatterne: Major og management konsulent
Bogens forfattere er major, prodekan Nina Uller, MOP, der tegner sig for bogens opgavedel, og Peter Horn, der som direktør, management konsulent, forfatter og tv-producer har taget sig af bogens fortælling - angiveligt ved at transkribere en indtalt dagbog fra en iphone. Samarbejdet har taget udgangspunkt i en serie workshops om “Magt og Ledelse” på dansk og engelsk for i alt flere hundrede deltagere.

Workshoppen og dens emne indgår nu som “pensum” i det karriereudviklingsprogram, som organisationen Kvinder I Bestyrelser / We Grow Companies står for. Organisationen fremmer kvinder i ledelser og bestyrelser gennem hands-on bestyrelsesaktiviteter i små og mellemstore virksomheder. Målet er dels at få deltagerne til at rykke op i ledelseshierakiet og dels at få de virksomheder, der stiller advisory board- eller bestyrelsespladser til rådighed, til at øge væksten.
---
Læs mere:
www.magt-til-hverdagsbrug.dk
www.kvinderibestyrelser.dk