Ledelsesredskab: Syng på jobbet

 

05/12/2008

"Det handler ikke om at blive bedre til at synge, men om at blive bedre til at udtrykke sig," siger Gitte Degn Calstrup fra "Din Stemme Dit Liv".

Executive summary: Fællessang på arbejdet kan også udvikle individuelle færdigheder. "Medarbejderne voksede, fik fornyet selvtillid og var opløftede over den fælles oplevelse. Det vil vi arbejde videre med," siger Susanne Thiil Thiilborg, leder af afdelingen Analytisk Kemi på Lundbeck.

Når man synger sammen på jobbet kan det fremme både arbejdsglæde og individuelle færdigheder. Det fremhæver lederen af afdelingen Analytisk Kemi på medicinalfabrikken Lundbeck, Susanne Thiil Thiilborg, der netop har gennemført en fælles sangsession i afdelingen:

"Alle var i godt humør efter sangen. Medarbejderne voksede, fik fornyet selvtillid og var opløftede over den fælles oplevelse. I perioden efter har jeg registreret, at folk tør mere i fællesskabet, for eksempel at stille sig frem - og det er noget, vi vil arbejde videre med. En kvinde, der normalt er en stille type, turde stå frem og synge solo, selv om hun aldrig havde sunget før. Sangen gav nye og mere nuancerede indtryk af de forskellige kolleger - og også fornyet respekt, når folk tør vise andre sider af sig selv, end de plejer," siger lederen.

Sangstemme ikke nødvendig
Sangprojektet blev gennemført af den konservatorieuddannede sanger og stemmetræner Gitte Degn Calstrup, bl.a. kendt fra TV 2-programmet "Så det synger". Hun har således har præsteret et stykke iværksætter branding for sig selv og sin virksomhed, "Din Stemme Dit Liv".

Hun understreger, at man ikke behøver at kunne synge for at arbejde med sin stemme. Sangen er blot et redskab i den personlige og kollektive udvikling:

"Det handler ikke om at blive bedre til at synge, men om at blive bedre til at udtrykke sig - så kommunikationen bliver en force, frem for et svagt punkt. Både den fælles sang og den personlige stemmetræning styrker den enkelte medarbejders evne til at formidle det, man har på hjerte - og det er godt både for den enkelte og for virksomheden."

Tillid med stemmen
Gitte Degn Calstrup, der har speciale i sangpædagogik fra det Jyske Musikkonservatorium, giver individuel stemmetræning til personer, der bruger stemmen professionelt - herunder foredragsholdere, ledere, skuespillere, terapeuter og medarbejdere på call-center.

"Det er vigtigt, at man har en klar og tydelig stemme, der skaber tryghed, og et kropssprog, der er åbent og tillidsvækkende - og dét kan man lære. Stemmearbejdet handler om at få en mere nuanceret og stærk stemme og et balanceret kropssprog, som understøtter budskabet," siger Gitte Degn Calstrup. 

--- 
Læs mere: 
http://www.dinstemme-ditliv.dk


Tip en ven

 

 

Udskriv artikel
Print artikel