AWC-seminar: 

 

Find mulighederne og nedbryd barriererne

11/04/2001

Programmet for Active Women's Clubs første seminar, "MULIGHEDER OG BARRIERER" er klart, og der er lagt op til et spændende arrangement - med masser af muligheder for at finde inspiration, stifte nye bekendtskaber og netværke. Det sker 25. april kl 13.00 på Gl. Dok, Strandgade i København.

- Titlen MULIGHEDER OG BARRIERER signalerer, at der er ting, som man selv kan gøre noget ved, og andre, som man skal gå sammen om at ændre. 

Foredragsholderne

Som fremtidsforskeren Rolf Jensen sagde i en kommentar til en undersøgelse fra AWC om ligestillingsdebatten: "Den er faktisk forbi."  Kvinderne ønsker den ikke - de har både uddannelserne, de psykiske ressoucer - og fremtiden for sig.
- Når kvinder alligevel har et ambivalent forhold til at gøre karriere, kan det skyldes, at de mangler det professionelle netværk, som de fleste mandlige ledere råder over. Bl.a. derfor er det ikke nogen tilfældighed, at DREAMTEAM fra Børsens NyhedsMagasin ikke har nogen kvinder på holdet!

Mulighederne og barriererne vil Helle Rosdahl Lund tale om. Hun har bl.a. arbejdet i Dansk Arbejdsgiverforening og senere i store virksomheder, før hun valgte at starte sin egen virksomhed, der er IT-baseret.

- Det kan ikke understreges nok, at ledernetværk for kvinder er vejen frem. Det sker bl.a. i AIDA, hvor en række store private og offentlige virksomheder er gået sammen for at fremme kvinders muligheder som ledere. Nogle af erfaringerne bruger Human Resource Manager Birgitte Munksgaard  fra Post Danmark i sin egen virksomhed. Post Danmark er bl.a. i gang med et storstilet projekt om at etablere selvbærende grupper, hvor man i stedet for en leder anvender en coach.
- Somme tider rækker det ikke med netværket. Man har brug for at gå i en dialog med en person, som man kan sparre med og trække erfaringer fra. Det handler om at finde en mentor - både til den faglige og den personlige udvikling. Eileen Klitvad, HD, HR Manager hos ACNielsen AIM og fra 1. maj HR Director hos Xerox fortæller om sine praktiske erfaringer med mentorordninger - og hvilke spilleregler, man bør aftale.

- Det ligger i udviklingen, at vi også i Danmark får mange flere kvindelige ledere inden for de næste år: Stadig flere kvinder har uddannelsen og kompetencen. Alligevel synes mange, at det er hårdt at gå karrierevejen og følge den helt til toppen. 

Det kan blive lettere, hvis den sociale accept og også virksomhedskulturerne ændres på det område. Nordic Director Julie Møller Lønhart, ACNielsen AIM tegner et nærgående portræt af fremtidens kvindelige ledere.

- Samarbejde og samspil på jobbet er en forudsætning for at begå sig. Det kan blive sværere i fremtiden, hvor virtuelle virksomheder og hjemmearbejde griber om sig 

- med udbredelsen af bredbåndsnet og siden Hi-IQ-Net giver de nødvendige IT-platforme. Og hvor ad hoc samarbejder betyder, at man måske arbejder i flere forskellige virksomheder på én gang. Direktør Kirsten Krogh fra konsulentvirksomheden Out of the Box har udviklet et nyt koncept, der er inspireret af den måde, musikere er i stand til at jamme sammen - "Jam Session Management".

Når man taler om at jamme, kan man også Moonjamme - og netop Moonjam kommer flere af musikerne i Morten Kærsås Transmissionstrio fra. Bandet vil lægge musik til, mens Active Women's Club byder på buffet, vin, vand og øl - og en fremragende mulighed for at knytte nye kontakter, netværke, finde en mentor, drøfte ledelse og om, hvordan man kan jamme sig gennem livet.

Har du ikke meldt dig til semianret endnu, kan du gøre det
her. Du kan også maile på info@activewomensclub.dk og høre, om Louise Kastberg eller Betina Pleidrup har et særlig godt tilbud til dig.
"MULIGHEDER OG BARRIERER"

13.15 - 13.25: 1. Velkommen.

(Ordstyrer: Journalist Louise Wilhelmsen)
13.40 - 14.00: 2. Muligheder og barrierer for kvinder, der vil gøre karriere som ledere eller specialister. 

(Foredragsholder: Direktør Helle Rosdahl Lund, 4KIDSfamily.dk )
14.00 - 14.45: 3. Leder-netværk.
(Foredragsholder: HR Manager Birgitte Munksgaard, Post Danmark)
14.45 - 15.00: PAUSE
15.00 - 15.30: 4. Mentoring til brug for faglig og personlig udvikling.
(Eileen Klitvad, (fra 1.maj) HR Director, Xerox) 
15.30 - 16.15: 5. 5. Leaders have more fun!
(Foredragsholder: Mette Langenge, strategisk personalechef, DSB)
16.15 - 16.30: PAUSE
16.30 - 17.00: 6. Kvindelige ledere i fremtiden.
(Nordic Director Julie Møller Lønhart, ACNielsen AIM)
17.00 - 17.30: 7. Jam Session Management.
(Direktør Kirsten Krogh, Out of the Box)
17.30 - 17.40: 8. Afslutning. 
(Julie Møller Lønhart, ACNielsen AIM)

 

Efter foredragene - med spørgerunder naturligvis - er der underholdning med Moonjams Morten Kærsås Transmissionstrio, buffet og networking med nogle af Danmarks mest spændende kvinder frem til kl. 20.00.

Vi glæder os til at se dig.

Med venlig hilsen

ACTIVE WOMEN'S CLUB

 

Læs også:

Holá: Mexico på 3 uger

 

Active Management & Communications©2000-2001